Hur man rengör en glashäll med en hällskrapa

Pastasås, baconfett eller inbakad cheddarost är bara några av de röror som spishällsägare måste möta när de använder sina glaskeramiska matlagningsapparater. Många ägare av glaskeramiska spishällar använder antingen vanliga glasrengöringsmedel, som oftast är för svaga, andra vänder sig till slipande kemiska rengöringsmedel och svampar, som är för hårda för glaskeramiska matlagningsytor och kan orsaka repor.

Om du letar efter en enkel metod för hur man rengör en glashäll, som inte kompromissar med renlighet eller bekvämlighet, här är en steg-för-steg-guide för hur man rengör en glashäll med en hällskrapa.

Hur rengör man en glashäll?

Följande 3-stegsmetod är det absolut bästa sättet att rengöra en glaskeramikhäll och kommer säkerligen att leda till tillfredsställande resultat.

Steg 1

Använd först en hällskrapa (finns i din lokala järnaffär) för att rensa bort matrester. Var noga med att hålla hällskrapan i 45 graders vinkel. Användning av skrapan för att branta kan orsaka repor! Skrapa bort eventuellt vatten eller påbakad mat.

Se till att skrapa bort klibbiga föremål som socker eller sylt direkt innan spishällen svalnar. Använd grytlappar när du tar bort dessa föremål för att hålla hällskrapan. Detta kommer att förhindra att du bränner din hand. Metallskrapan är ett säkert sätt att ta bort både mineralfläckar samt vatten och påbakad mat.

Steg 2

När spishällen har svalnat, tillsätt några droppar av ett glaskeramiskt godkänt rengöringsmedel för spishällen. Använd en pappershandduk eller en mjuk trasa för att gnugga den jämnt längs matlagningsytan på din produkt.

Dessa rengöringsmedel är krämbaserade och lätt slipande. Kombinera dessa rengöringsmedel med en hällskrapa. Detta gör dem tillräckligt starka för att skära igenom mineralfläckar eller upplagd mat utan att lämna ytrepor. Låt den utspridda rengöringsgrädden ligga på din matlagningsyta en stund så att den kan visa sin fulla effekt.

Steg 3

Efter några minuter, använd ett certifierat rengöringsmedel för spishällen för att gnugga ner ytan. Blöt sedan en mjuk trasa med vatten och torka försiktigt av spisen. Torka slutligen ytan med en ren trasa eller pappershandduk. Din yta ska nu vara blank och ny.

Genom att använda en hällskrapa och följa mina instruktioner ”Hur man rengör en glashäll” kan hemmakockar behålla sin spishälls skönhet och funktion i årtionden. En verklig fördel med glaskeramiska matlagningsapparater är den icke-porösa ytan, som stänger ute matpartiklar medan det platta högteknologiska glaset gör rengöringen en walk-over.

Lär dig verkligen hur man rengör en glashäll

Många frågar ofta hur man rengör sin glashäll ordentligt. Det verkar som att det råder lite förvirring på grund av de många artiklarna om hur man rengör en glashäll, som du kan hitta på internet. Det bästa tipset är att använda en hällskrapa. Många instruktionsartiklar föreslår användningen av ammoniakbaserade rengöringsmedel. Oftast är dessa rengöringsmedel inte tillräckliga för glaskeramiska spishällar eller andra glaskeramiska matlagningsapparater.

Anledningen är att de inte är tillräckligt starka för att eliminera matrester. Andra artiklar om ”hur man rengör en glashäll” vänder sig till mer slipande kemiska rengöringsmedel. Dessa rengöringsmedel är vanligtvis för hårda för glaskeramiska spishällar, särskilt i kombination med slipande svampar. Därför borde man istället använda en hällskrapa.

Smuts som är på alla glashällar

Anledningen till att många artiklar som ”Hur man rengör en glashäll?” eller ”Rengöring av din glaskeramiska spis” har skrivits, beror på att dess ägare under hela livslängden för en glaskeramisk spishäll står inför olika stök som måste åtgärdas. De mest kända frågorna är påbränd mat som spagettisås, påbakad cheddarost, baconfett etc.

Även saltat vatten som spills under matlagning blir då och då ett problem. Det är oerhört viktigt att du rengör en glashäll ordentligt. Annars kommer du att orsaka skador eller repor på ytan. Detta är anledningen till att jag bestämde mig för att skriva de bästa metoderna för hur man rengör en glashäll. Dessa rengöringsinstruktioner för spishällen är baserade på glastillverkarens rekommendationer.

Add a Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *