Topp 10 gratisresurser för att lära sig digital marknadsföring

Digital marknadsföring är som en spännande resa genom en värld av ständiga förändringar och oändliga möjligheter. I den här världen är kunskap din bästa vän. Kanske har du undrat hur du kan lära dig mer utan att tömma plånboken? Oroa dig inte, jag har samlat ihop topp 10 gratisresurser som kommer att ta din digitala marknadsföringskunskap till nästa nivå. Låt oss dyka in i den första delen av vår lista!

Hubspot academy: omfattande digital marknadsföringskurser

När du tänker på att lära dig digital marknadsföring, är HubSpot Academy en utmärkt startpunkt. Deras gratis kurser täcker allt från grunderna i inbound marketing till mer avancerade ämnen som SEO och content marketing. Du får tillgång till videoföreläsningar och quiz som gör inlärningen interaktiv och engagerande.

Men det är inte bara teori. HubSpot erbjuder praktiska övningar som ger dig möjlighet att applicera vad du lär dig på verkliga scenarier. Efter att ha slutfört en kurs, får du ett certifikat, ett fantastiskt tillägg till ditt CV. Oavsett om du är nybörjare eller vill finslipa dina färdigheter, erbjuder HubSpot Academy kurser som passar alla nivåer.

Google digital garage: certifierade kurser i digital marknadsföring

Google Digital Garage är en guldgruva för dig som vill förstå digital marknadsföring från grunden. Med en rad kurser som drivs av Google, kan du vara säker på att få information direkt från hästens mun. Dessa kurser täcker viktiga ämnen som sökmotoroptimering (SEO), sociala medier, e-handel och mobilmarknadsföring.

Ett stort plus är att de flesta kurserna leder till ett certifikat när du är klar, vilket är fantastiskt för att visa upp dina nyförvärvade färdigheter. Kurserna är självguidade, vilket innebär att du kan lära dig i din egen takt. Och bäst av allt, det är helt gratis!

Coursera: universitetskvalitetskurser i digital marknadsföring

Coursera samarbetar med universitet och företag runt om i världen för att erbjuda onlinekurser inom en mängd olika ämnen, inklusive digital marknadsföring. Det som gör Coursera unikt är att du får tillgång till kurser som håller universitetskvalitet, helt kostnadsfritt.

Du kan välja kurser från välkända universitet som University of Pennsylvania och University of Illinois. Dessa kurser inkluderar allt från videolectures till peer-reviewed assignments. Och även om vissa avancerade kurser kan kosta, finns det massor av gratisalternativ som ger dig en solid grund att bygga på. Det är en fantastisk resurs för att ta dina kunskaper till en akademisk nivå.

Facebook blueprint: marknadsföringskurser för sociala medier

Facebook är mer än bara en plattform för att hålla kontakten med vänner. Det är en dynamisk arena för digital marknadsföring. Med Facebook Blueprint får du tillgång till en mängd gratis kurser som är perfekta för att bemästra konsten att marknadsföra på Facebook och Instagram. Dessa kurser är utformade för att hjälpa dig, oavsett om du är en småföretagare eller en del av ett större företag.

Blueprint erbjuder allt från grunderna i att skapa effektiva Facebook-annonser till mer avancerade tekniker som riktad annonsering och mätning av annonseffektivitet. Det bästa? Du lär dig i din egen takt och på din egen tid. Efter avslutad kurs kan du även ta en examen för att bli en certifierad Facebook-marknadsförare!

Canva design school: lära sig design för digital marknadsföring

När det gäller digital marknadsföring, spelar visuell design en stor roll. Här kommer Canva Design School in i bilden. Detta är en fantastisk resurs för dig som vill förbättra dina designfärdigheter. Oavsett om du är nybörjare eller redan har en fot inom designvärlden, finns det något här för alla.

Canva Design School erbjuder kurser och tutorials som täcker allt från grundläggande designprinciper till mer specifika ämnen som hur man skapar engagerande sociala medier-inlägg. Med en användarvänlig plattform och interaktiva övningar blir lärandet inte bara informativt utan också roligt. Och vem vet, kanske upptäcker du en dold talang för design!

Moz academy: sökmotoroptimering och marknadsföringsstrategier

För dig som vill dyka djupare in i världen av SEO, är Moz Academy en utmärkt plats att börja. Här hittar du kurser som täcker allt från grunderna i sökmotoroptimering till mer avancerade taktiker. Det är inte bara teori; Moz Academy erbjuder praktiska tips och verktyg som du kan använda direkt för att förbättra din webbplats ranking.

Kurserna är strukturerade så att du enkelt kan följa med, oavsett din kunskapsnivå. Och även om Moz erbjuder några betalda kurser, finns det gott om gratisalternativ som ger en gedigen grund i SEO. Att förstå hur sökmotorer fungerar och hur du kan använda detta till din fördel är ovärderligt i dagens digitala landskap.

Mailchimp academy: e-postmarknadsföring och automatiseringstekniker

Mailchimp är mer än bara ett verktyg för att skicka nyhetsbrev. Genom Mailchimp Academy kan du utforska världen av e-postmarknadsföring och lära dig hur du skapar kampanjer som engagerar och konverterar. Kurserna täcker allt från att skapa din första e-postlista till att implementera avancerade automatiseringstekniker.

Med en fokus på praktiska tips och strategier, gör Mailchimp Academy det enkelt att ta dina e-postmarknadsföringsfärdigheter till nästa nivå. Det är också ett utmärkt sätt att lära sig hur man utnyttjar data och analyser för att förbättra dina kampanjer. Oavsett om du är en nybörjare eller redan har erfarenhet, finns det mycket att vinna på att dyka in i dessa gratisresurser.

LinkedIn learning: breda resurser inom digital marknadsföring

LinkedIn Learning är en plattform där du kan fördjupa dina kunskaper inom nästan vilket område som helst, inklusive digital marknadsföring. Med ett hav av kurser som är skräddarsydda för professionell utveckling, hittar du allt från grundläggande till avancerade nivåer. Det unika med LinkedIn Learning är att det inte bara fokuserar på tekniska färdigheter, utan även på strategi och affärsförståelse.

Du kan lära dig om sociala medier, SEO, content marketing, och mycket mer. Dessutom är kursledarna experter inom sina fält, vilket ger dig tillgång till branschledande kunskap. Även om det krävs en prenumeration för full tillgång, finns det många gratis kurser och ofta erbjuds gratis provperioder.

Codecademy: grundläggande webbutvecklingskunskaper för marknadsförare

I en digital värld är en grundläggande förståelse för webbutveckling en ovärderlig fördel för varje marknadsförare. Codecademy erbjuder en lättillgänglig väg för att börja lära sig om webbteknologier. Även om plattformen är mest känd för att lära ut programmering, finns det också material som är direkt relevant för digitala marknadsförare.

Genom kurser i HTML, CSS och JavaScript får du de verktyg du behöver för att förstå grunderna i hur webbplatser byggs och underhålls. Detta kan vara en enorm fördel när du skapar eller hanterar digitala marknadsföringskampanjer. En del av kurserna är gratis, vilket gör det till en tillgänglig resurs för att börja utforska kodvärlden.

Copyblogger: innehållsmarknadsförings- och skrivtekniker

För den som vill fördjupa sig i konsten att skriva engagerande innehåll, är Copyblogger den perfekta platsen. Denna resurs är en skattkista av information om allt som rör innehållsmarknadsföring och copywriting. Här hittar du blogginlägg, e-böcker och kurser som täcker allt från att skriva övertygande rubriker till att skapa innehåll som konverterar.

Att kunna skapa kvalitativt och engagerande innehåll är en ovärderlig färdighet i digital marknadsföring. Copyblogger gör det inte bara enkelt att lära sig dessa färdigheter, utan erbjuder också en djupgående förståelse för strategierna bakom effektivt innehåll. Och det bästa är att de flesta av deras resurser är helt gratis!

Avslutning

Att navigera i den digitala marknadsföringsvärlden kan verka överväldigande, men med rätt resurser kan du snabbt bli en mästare. Vare sig du är nybörjare eller en erfaren marknadsförare som vill uppgradera dina kunskaper, finns det något i den här listan för dig. Från att förstå grunderna i SEO och social media management till att förfina dina copywriting-färdigheter, dessa gratis resurser ger dig verktygen för att lyckas.

Kom ihåg att kontinuerligt lärande är nyckeln till framgång i den snabbt föränderliga världen av digital marknadsföring. Så ta första steget, välj en resurs från listan och börja din lärande resa idag. Vem vet, kanske upptäcker du nya områden av digital marknadsföring som du brinner för. Lycka till!

Lägg till en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *